אורי תעשיות משולבות בע"מ נ' חג'אזי

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום רמלה
23833-10-09
17.1.2010
בפני :
דן סעדון

- נגד -
:
בותינה חג'אזי
:
אורי תעשיות משולבות בע"מ
החלטה

החלטה

לפני התנגדות לביצוע שקים בלשכת ההוצאה לפועל.

1.המשיבה הגישה לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל את מספר שקים בסכומים שונים. שקים אלה מסתיימים במספרים הסידוריים הבאים: 232, 233, 234, 603, 606, 235.

המבקשת הגישה התנגדות שנתמכה בתצהירו של בעלה. בבקשה נאמר כי בקשת הביצוע (קרי – כתב התביעה) לוקה בחסר ואינו מפרט את עילת התביעה והעובדות המשמשות לה בסיס. כן נאמר כי לא הייתה התייחסות לסוגיית חילולם של השקים ולעניין מתן הודעת חילול. בפן העובדתי צוין בתצהיר בעלה של המבקשת, מר חג'אזי מוחסן, כי לאחר שהשקים נשוא בקשה זו לא כובדו הוא הגיע למשרד המשיבה ביום 5.5.08 ומסר לה שקים חלופיים בסכום כולל של 34,040 ₪. לטענתו סוכם בינו למשיבה כי השקים שנמסרו יבואו במקום השקים שלא כובדו. עוד נטען שסוכם עם המשיבה כי זו תשיב את השקים שלא כובדו. המצהיר טוען כי הוא חייב כספים למשיבה (במועד הדיון טען לחוב בסך 60,000 ₪) אך לא בגין השקים נשוא הדיון. המצהיר טען כי השקים נשוא הדיון נפרעו במלואם. לתצהירו של המצהיר צורפה קבלה שנערכה על ידי המשיבה ממנה אכן עלה כי המצהיר מסר למשיבה שקים בסכום כולל של 34,040 ₪. על גבי קבלה זו הוספה הערה בכתב יד לגבי "שקים שחזרו ואמורים לחזור כדלקמן: . . ."

במועד הדיון נחקר המצהיר על תצהירו והצדדים סיכמו טענותיהם בעל פה. המצהיר אישר בעדותו כי אף לא אחד מן השקים נשוא בקשת הביצוע אינו מופיע בקבלה שצורפה להתנגדות, זולת השיק המסתיים בספרות 603. בסיכומיו טען המצהיר מטעם המבקשת כי המשיבה "סידרה" אותו לאחר ששילם לה סכומי כסף גבוהים יחסית. מנגד טען ב"כ המשיבה כי הגנת המבקשת היא הגנת בדים באשר הוכח כי השקים שההסדר נשוא ההתנגדות מתייחס אליהם כלל אינם השקים נשוא בקשת הביצוע (זולת שיק מס' 603). ביחס לשיק 603 אין המשיבה מתנגדת למתן רשות להתגונן.

דיון

לאחר ששקלתי את טענות הצדדים החלטתי לדחות את הבקשה למעט ביחס לשיק שמספרו 603. בהליך זה העלתה המבקשת טענת "פרעתי" ולפיה נפרעו במסגרת ההסדר השקים נשוא בקשת הביצוע וזאת באמצעות סדרה אחרת של שקים. כפי שהוברר מעדות נציג המבקשת והמצהיר מטעמה, אף לא אחד מן השקים נשוא בקשת הביצוע (למעט שיק אחד שמספרו 603) איננו מופיע בקבלה שניתנה למבקשת בגין התשלום שלכאורה שילמה המבקשת לשם פירעון חובה למשיבה. מכאן, שטענת הפירעון הנטענת איננה מתייחסת על פני הדברים לשקים נשוא בקשת הביצוע למעט שיק מס' 603.

נוכח האמור אני דוחה את ההתנגדות, למעט ביחס לשיק מס' 61467603, ז"פ 30.4.08 ע"ס 4000 ₪. הליכי ההוצאה לפועל ימשכו כסדרם ביחס ליתר השקים נשוא בקשת הביצוע. המבקשת תשלם למשיבה הוצאות הליך זה (באופן יחסי) בסך של 1800 ₪.

ניתנה היום, ב' שבט תש"ע, 17 ינואר 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>